
Urządzenia i Akcesoria
Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 porcji
Składniki
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
tortille pszenne4
-
olej ilość do posmarowania tortilli
-
czosnku, mielonego1 ¼ - 1 ¾ łyżeczki
-
kolendry, świeżej tylko liście20 g
-
pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kostkę80 g
-
octu jabłkowego½ łyżeczki
-
czarnej fasoli, z puszki odsączonej, opłukanej230 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
sosu salsa z chili180 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego30 g
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
jogurtu typu greckiego (opcjonalnie)2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
211 kcal /
882.7 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
20.8 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
453.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LOW FAT
10 Przepisów
Polska
Polska