![Vellutata di porri e radicchio Vellutata di porri e radicchio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/51272615-2853-42cc-9432-6aa1fc29f8f3/Derivates/087a40e4-c051-4913-bc97-94c1c9591e04.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di porro a pezzi
- 250 g di patate, pelate e a rondelle sottili
- 400 g di radicchio di Treviso a listarelle
- 50 g burro a pezzi
- 150 g di acqua
- 500 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- crostini di pane q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2709 kJ / 647.5 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri
40 min
Vellutata di cavolfiore
50min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50min
Vellutata fredda di zucchine, zafferano e ricotta
2 godz.
Vellutata di finocchi e zafferano
50min
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 min
Vellutata di zucchine e zenzero
50min
Crema di finocchi
35min
Vellutata di zucchine con feta
50min
Vellutata di riciclo
50min
Vellutata di zucca
30 min
Vellutata di carote
35min