Wersje kompatybilne
Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla bianca a pezzi
- 40 g di burro
- 350 g di asparagi bianchi puliti e a pezzi
- 400 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 4 fette di prosciutto crudo a listarelle (½ cm)
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di sale
- pane abbrustolito senza glutine, q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 535 kJ / 128 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di finocchi
35 Min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 Min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 Min
Vellutata di porcini
50 Min
Vellutata di asparagi
45 Min
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30 Min
Crema di carote e mandorle
40 Min
Crema di spinaci e Asiago
45 Min
Vellutata di porri e radicchio
55 Min
Vellutata di topinambur e salvia
50 Min
Contorno di asparagi bianchi con salsa olandese allo yogurt
45 Min
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
1h 10min