Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)

Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)

4.3 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di cipolla bianca a pezzi
  • 40 g di burro
  • 350 g di asparagi bianchi puliti e a pezzi
  • 400 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 4 fette di prosciutto crudo a listarelle (½ cm)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 1 pizzico di sale
  • pane abbrustolito senza glutine, q.b.
  • olio extravergine di oliva q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 128 kcal / 535 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 3.4 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...