![Vellutata di carote viola Vellutata di carote viola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/75fdd96e-81f9-4c6e-b206-cc598965adcb/Derivates/58f04344-42e2-4d32-8a1d-6a3c7c784a7e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolla in quarti
- 1 pezzettino di radice fresca di zenzero
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di carote viola, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- 500 g di acqua
-
1
dado per brodo di carne
lub 1 cucchiaino di sale - 60 g di stracchino
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 715 kJ / 171 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata fredda patate, topinambur e porri
2h
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 Min
Vellutata di cavolfiore
50 Min
Vellutata di porri e radicchio
55 Min
Crema di carote all'arancia
30min
Vellutata di indivia belga e speck
50 Min
Crema di lattuga e menta
35 Min
Vellutata di piselli con polpettine di ricotta
55 Min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 Min
Crema di finocchi
35 Min
Vellutata di asparagi
45 Min
Vellutata di zucchine con feta
50 Min