![Polenta ai porri Polenta ai porri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CA58A32E-3019-41A3-A594-F20A7E80E9C4/Derivates/8013AB31-ECDC-41C9-B9B8-DBC4143D2374.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di porri a tochetti (2 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1500 g di acqua
- 20 g di sale grosso
- 300 g di farina di mais
- 10 g di farina tipo 0
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1560 kJ / 373 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1 godz. 40 min
Cipollata
1j
Strudel verza e porri (vegan)
2 Std.
Risotto bianco con porri e mela
30min
Riso e porri
30min
Porri in crema delicata
35min
Ribollita
2 godz. 30 min
Risotto ai porri e burrata
35min
Castagnaccio
1j
Porri in agrodolce al Varoma
30min
Pappa al pomodoro
35min