![Crema di cavolfiori colorati e mandorle Crema di cavolfiori colorati e mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CC5B9D4C-3C5B-488C-86FB-BD73C4565425/Derivates/7583CE3B-47C4-44D9-BA85-6A4ACBA6C5B6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di acqua
- 500 g di cimette di cavolfiore colorate
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- mandorle a lamelle q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di cavolo nero e cannellini
50 Min
Vellutata di cavolfiore
50 Min
Purè di cavolfiore (vegan)
40 分钟
Crema di carote e zenzero
20 分钟
Vellutata di zucca, arancia e mandorle
40 分钟
Vellutata al cavolo viola e kefir
50 Min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 Min
Vellutata di spinaci e crema al Gorgonzola
35min
Vellutata di zucchine e zenzero
50 Min
Crema di finocchi
35min
Vellutata di zucchine con feta
50 Min
Vellutata di zucca
30 Min