Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di acqua
- 500 g di cimette di cavolfiore colorate
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- mandorle a lamelle q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50min
Vellutata di verza al vino bianco
50min
Vellutata di zucca, arancia e mandorle
40min
Vellutata di asparagi
45min
Crema di cipolle e timo
1h
Vellutata di porri e radicchio
55p
Vellutata di topinambur e salvia
50min
Vellutata fredda di zucchine, zafferano e ricotta
2h
Vellutata di indivia belga e speck
50min
Crema di broccoli con mandorle (senza lattosio)
35min
Vellutata al cavolo viola e kefir
50min