![Vellutata di indivia belga e speck Vellutata di indivia belga e speck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/36142CCC-4764-4C95-AD32-F644A5AA2FDE/Derivates/d978df14-8937-4325-807a-01177f53a5ba.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di indivia belga a pezzi
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm circa)
- 400 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di speck a fettine
- 150 g di panna (35% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1058 kJ / 253 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50min
Vellutata di cavolfiore
50min
Vellutata fredda di zucchine, zafferano e ricotta
2 Std.
Vellutata di verza al vino bianco
50min
Vellutata di porri e radicchio
55 min
Vellutata di carote viola
45min
Vellutata di cavoletti di Bruxelles e lattuga
50min
Vellutata di funghi
50min
Vellutata d'inverno
50min
Crema di finocchi
35min
Vellutata di asparagi
45min
Vellutata di zucchine con feta
50min