Lenticchie all'indiana

Lenticchie all'indiana

4.7 179 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di pomodori in quarti
    150 g
  • di cipolla rossa a pezzi
    50 g
  • spicchio di aglio senz'anima
    ½
  • di radice fresca di zenzero
    1 pezzettino
  • di curcuma fresca
    1 cucchiaino
  • di curry in polvere
    1 cucchiaino
  • semi di coriandolo (opcjonalnie)
    5
  • di pepe nero in polvere
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di acqua
    600 g
  • di lenticchie rosse decorticate (cottura 10-15 minuti)
    250 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di sciroppo di tamarindo
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 286 kcal / 1197 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...