![Lenticchie all'indiana Lenticchie all'indiana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0C66543D-D256-4A87-9A7F-1E30F862B19B/Derivates/5ED2CCDF-B43C-4110-81F5-73A8C699AEDD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di pomodori in quarti
- 50 g di cipolla rossa a pezzi
- ½ spicchio di aglio senz'anima
- 1 pezzettino di radice fresca di zenzero
- 1 cucchiaino di curcuma fresca
- 1 cucchiaino di curry in polvere
- 5 semi di coriandolo (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di acqua
- 250 g di lenticchie rosse decorticate (cottura 10-15 minuti)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaio di sciroppo di tamarindo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1197 kJ / 286 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili (vegan)
40 Min
Lenticchie nere (Dahl Makhani)
8 godz. 50 min
Cavolfiore tikka masala
30 Min
Riso Kashmiri
30 Min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1 Std.
Harira
40 Min
Chili di tofu (vegan)
1 Std.
Zuppa di miso con verdure
30 Min
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30 Min
Curry di ceci e pomodoro (Rogan Josh curry)
25 Min
Hummus di ceci e peperoni (senza lattosio)
45min
Hummus di ceci
9 godz. 20 min