
Wersje kompatybilne
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha
- 120 g migdałów, blanszowanych
- 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 120 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 100 g syropu klonowego
- 60 g oleju rzepakowego
- 120 g mąki ryżowej, Melvit
- 3 - 4 łyżeczki herbaty matcha
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki soli
Lukier z awokado
- 120 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 50 g ksylitolu
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 435.1 kJ / 103.9 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min