Urządzenia i Akcesoria
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
24 sztuki
Składniki
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha
-
120 g migdałów, blanszowanych
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
120 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
100 g syropu klonowego
-
60 g oleju rzepakowego
-
120 g mąki ryżowej Melvit
-
3 - 4 łyżeczki herbaty matcha
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki soli
Lukier z awokado
-
120 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
50 g ksylitolu
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1.8 g
Kalorie
435.1 kJ /
103.9 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem
1 godz. 25 min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1 godz. 50 min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 min
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12 godz. 30 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Owsiane ciasteczka czekoladowo-orzechowe
1 godz. 15 min
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1 godz.
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1 godz.