Urządzenia i Akcesoria
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
18 sztuk
Składniki
-
50 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
40 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych40 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
skórka otarta z 1 limonki ekologicznej, bez białych błonek
-
110 g masła pokrojonego na kawałki
-
240 g mąki ryżowej Melvit
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 jajko rozm. M
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.1 g
Kalorie
575.7 kJ /
137.5 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
55 min
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1 godz.
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Ciastka z migdałami i gorzką czekoladą
40 min
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1 godz.