Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą

Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą

4.0 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
18 sztuk

Składniki

  • 50 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 40 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    40 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • skórka otarta z 1 limonki ekologicznej, bez białych błonek
  • 110 g masła pokrojonego na kawałki
  • 240 g mąki ryżowej Melvit
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 jajko rozm. M

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 2.1 g
Kalorie 575.7 kJ / 137.5 kcal
Tłuszcz 7.6 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 15.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...