Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie bezy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
36 sztuk
Składniki
-
230 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) z 2 puszek, schłodzonej 8-12 godz.
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka octu jabłkowego
-
200 g cukru pudru
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
4.2 mg
Białko
0.3 g
Kalorie
113.1 kJ /
27 kcal
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
6.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGE ENERGIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie masło z aquafabą
2 Std. 25 Min
Seitan
1 Std. 45 Min
Wegańskie "mięso"
1 Std. 15 Min
Wegański Eton Mess kokosowo-truskawkowy
2 Std. 35 Min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16 Std.
Majonez bez jajek
10 Min
Orzeszki ziemne w karmelu
1 Std. 30 Min
Veganisu z espresso i migdałami
6 Std.
Wegański majonez
15 Min
Wegański szarpaniec
7 Std. 10 Min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 Std. 40 Min
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 Std. 40 Min