Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g banana, pokrojonego na kawałki
- 160 g mleka
- 15 g miodu
- 1 łyżeczka suchych drożdży
- 150 g mąki żytniej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blach i blatu
- 180 g mąki chlebowej
- 1 łyżeczka soli
- 10 - 15 g maku
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1070 kJ / 256 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 Std.
Placki z otrębów owsianych
2h 40min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 Min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55min
Ciasto kalafiorowe
1 Std. 15 Min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 Std. 30 Min
Muffinki brokułowe z szynką
1 Std.
Żytnie podpłomyki
2 Std. 10 Min
Wytrawne orzechowe scones
30 Min
Chlebek jabłkowy
5 Std. 30 Min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1 Std.
Brioszka z czekoladą
2 Std. 10 Min