Urządzenia i Akcesoria
Żytnie chlebki z bananem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 sztuk
Składniki
-
125 g banana pokrojonego na kawałki
-
160 g mleka
-
15 g miodu
-
1 łyżeczka suchych drożdży
-
150 g mąki żytniej plus dodatkowa ilość do oprószenia blach i blatu
-
180 g mąki pszennej chlebowej
-
1 łyżeczka soli
-
10 - 15 g maku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
8 g
Kalorie
1070 kJ /
256 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb gryczany z czosnkiem i chrzanem
2 godz. 10 min
Chlebek jabłkowy
5 godz. 30 min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1 godz.
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Placki z otrębów owsianych
2 godz. 40 min
Żytnie podpłomyki
2 godz. 10 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1 godz. 20 min
Bułeczki jogurtowe
1 godz.
Chałka z kardamonem
2 godz. 40 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 godz. 25 min