Urządzenia i Akcesoria
Żytnie chlebki z bananem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 sztuk
Składniki
-
125 g banana pokrojonego na kawałki
-
160 g mleka
-
15 g miodu
-
1 łyżeczka suchych drożdży
-
150 g mąki żytniej plus dodatkowa ilość do oprószenia blach i blatu
-
180 g mąki pszennej chlebowej
-
1 łyżeczka soli
-
10 - 15 g maku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
8 g
Kalorie
1070 kJ /
256 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 Min
Otrębowe bułki z oregano
1 Std. 30 Min
Wegańskie ciastka bananowe
1 Std. 5 Min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 Std. 40 Min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1 Std.
Ciasto kalafiorowe
1 Std. 15 Min
Placki z otrębów owsianych
2 Std. 40 Min
Wegański placek (farinata)
1 Std. 50 Min
Chlebek jabłkowy
5 Std. 30 Min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 Std. 20 Min
Bułeczki jogurtowe
1 Std.
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 Std. 25 Min