Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)

Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)

5.0 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 48 godz. 30 min
10 porcji

Składniki

  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 20 - 25 g cebulek perłowych obranych
  • 600 g białego octu winnego
  • 250 g marchewki pokrojonej w słupki (4 mm x 8 cm)
  • 8 - 12 zielonych papryczek chili, świeżych małych, bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)
  • 6 ząbków czosnku pokrojonych w 2-3 mm plastry
  • 1 - 2 łyżki czarnej gorczycy
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 szczypta kurkuma, suszona, mielona
  • ¼ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 51.5 kcal / 215.5 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 0.5 g
Węglowodany 8.7 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 80.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...