Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 20 - 25 g cebulek perłowych, obranych
- 600 g białego octu winnego
- 250 g marchewki, pokrojonej w słupki (4 mm x 8 cm)
- 8 - 12 zielonych papryczek chili, świeżych, małych, bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)
- 6 ząbków czosnku, pokrojonych w 2-3 mm plastry
- 1 - 2 łyżki czarnej gorczycy
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka cukru
- 2 szczypta kurkuma, suszona, mielona
- ¼ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 215.5 kJ / 51.5 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 80.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1h 25min
Chrzan tarty podstawowy
10min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 Std. 30 Min
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Terrina z ziołową polentą
1h 50min
Olej aromatyzowany czosnkiem niedźwiedzim
8h 15min
Musztarda z suszonymi figami
8 godz.
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 Min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 Min
Miękki ser kozi w ziołach
18u.
Balotyna z kaczki
2h 45min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8h 35min