Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 170 g masła, pokrojonego na kawałki
- 150 g mąki kukurydzianej
- 100 g mąki ryżowej
- 100 g mąki ziemniaczanej
- 2 żółtka
- 80 - 100 g cukru
- 1 łyżka śmietany, 18% tłuszczu
Masa czekoladowa
- 350 - 400 g masy kajmakowej (masy krówkowej), bezglutenowej
- 150 - 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, bezglutenowej, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 - 120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- bakalie, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1387 kJ / 331 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bagietka bezglutenowa
1h 45min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2hod. 30min
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1h 5min
Bezglutenowy spód do tarty
35min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1h 45min
Focaccia (bez glutenu)
1h
Bezglutenowe bułki
1sa 15 dk
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 Std. 30 Min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1h 20min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 Std. 25 Min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2h
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2h 50min