Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Roggenbrot, altbacken, ohne Rinde, in Stücken (2 cm)
- 120 g Schalotten, halbiert
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
-
3 - 4
EL Schweineschmalz
lub 3 - 4 EL Grammelschmalz - 500 g Faschiertes, gemischt
- 1 Ei (Größe M)
- 2 TL Salz
- 1 TL Basilikum, getrocknet
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet
- 20 g Butter
- 20 g Weizenmehl, glatt
- 50 g Weißwein
- 150 g Rindsuppe (siehe Tipp)
- 20 g gemischte Kräuter, frisch (Estragon, Basilikum, Nudelminze, Kerbel, Liebstöckl), Blättchen abgezupft
- 1 Prise Zucker
- 100 g Sauerrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2262 kJ / 540 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous-vide Hendlroulade mit roter Paprikasauce
2sa 30 dk
Schweinerippchen mit Barbecue-Sauce
35 min
Rindsrouladen mit Eierschwammerl-Frischkäsefüllung
1h 15min
Semmelfülle
1h 10min
Putenbrust mit Speck und Erdäpfeln
1h 25min
Hühnerbrühe mit Kräuteromeletts
50 dk
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 dk
Kalbsbutterschnitzel mit Erdäpfelpüree
55 Min
Sommer Bolognese Bowl
35 min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2sa 45 dk
Pizza Prosciutto
35 min
Rindsgulasch klassisch
3sa 20 dk