Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 feuilles de sauge fraîche
- 40 g de noisettes
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 70 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile végétale, et un peu pour les ramequins
- 250 g de ricotta fraîche, égouttée
- 1 œuf
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'eau
- 6 c. à café de compote de canneberges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 838 kJ / 200 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine de volaille pistache-citron
24h
Tarte de Savoie au chou
1 godz. 30 min
Gâteaux de champignons
1h 15min
Quiche ricotta et pois gourmands à l'orange
1 godz. 30 min
Tartinade de champignons amande-muscade
20 dk
Crème d'aubergine à l'amande
20 dk
Crème de courgette et noix de cajou sans cuisson
15 Min
Terrine de feta au basilic
3h
Cheesecake poireau et saumon fumé
5hod. 50min
Cake épinard-ricotta
55 dk
Menu veggie - Terrine de légumes au parmesan et au safran
4 Std. 20 Min
Terrine de poulet aux pistaches
1h 15min