Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'oignon, coupé en deux
- ½ piment frais, épépiné (voir "Conseil(s)")
- 250 g d'avocat bien mûr
- 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 30 g de jus de citron
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de fraises
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 598.2 kJ / 145 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Gaspacho d'avocat au citron vert
15 Min
Carpaccio de canard aux agrumes
12h 30min
Velouté de framboises au lait ribot
10 Min
Soupe d'artichaut mentholée
10 Min
Soupe de fruits rouges
2 Std. 10 Min
Brochette tricolore de saumon
30 Min
Soupe glacée aux amandes
1h 15min
Petits pains au fromage
1h
Tartare de thon rouge
1h 15min
Tartare de dorade à la mangue
10 Min
Tartare de bar
10 Min
Granité citron vert et thym
3 Std. 10 Min