
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les maquereaux marinés
- 80 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
- 80 g de tomate coupée en morceaux
- 20 g d'huile d'olive et 1 c. à soupe pour les maquereaux
- 160 g de vin blanc
- 60 g d'eau
- 12 tomates cerise
- 2 brins de thym frais effeuillés
- du sel
- du poivre moulu
- 4 maquereaux frais, vidés de petite taille, coupés en tronçons de 2 cm (voir "Conseils")
Le granola
- 60 g de muesli
- 20 g de graines de lin
- 10 g d'huile de pépins de raisin
- 20 g de miel liquide
- 1 c. à café rase de cumin en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 381 kcal / 1598 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 17 g