Avocadosuppe mit Garnelen

Avocadosuppe mit Garnelen

2.5 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
2 Portionen

Składniki

  • Garnelen, roh, geschält
    100 g
  • Salz und etwas mehr für die Garnelen
    ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen nach Belieben
    1 Prise
  • Öl zum Braten
    1 TL
  • Tomaten halbiert
    100 g
  • gelbe Peperoni in Stücken (3 cm)
    1
  • Rucolablätter ohne Stiele
    60 g
  • Avocado reif, geschält, entkernt (ca. 120 g), in Stücken (5 cm)
    1
  • Frühlingszwiebel halbiert
    1
  • Buttermilch
    500 g
  • Wasser
    100 g
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ¼ TL
  • Cayennepfeffer, gemahlen nach Belieben
    2 - 3 Prisen
  • Limettensaft
    10 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 345 kcal / 1445 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 8.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...