Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Blattspinat, gefroren, aufgetaut
- 50 g Hartkäse, zum Gratinieren (z. B. Gruyère, Cheddar, Parmesan)
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g natives Olivenöl extra
- 1 TL Salz
- 50 g Mehl
- 500 g Milch
- 30 g Butter
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 6 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1327 kJ / 317 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Griechischer Salat
25min
Gemüsesalat mit Limetten-Marinade
15 min
Trenette mit Pesto
45 min
Currybohnen mit Reis
40 min
Mortadella-Gurken-Salat
10 Min
Spinat-Radieschen-Salat
15 min
Minestrone
45 min
Poulet mit Kartoffelstock
1 Std. 15 Min
Lasagneröllchen
1 Std.
Russischer Salat
1 Std. 15 Min
Schinkenmousse
10 Min
Rüeblisalat mit Sesam-Crackern
1 Std.