Erbsen-Ingwer-Suppe, Zitronenlachs mit Brokkoli

Erbsen-Ingwer-Suppe, Zitronenlachs mit Brokkoli

4.7 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    80 g
  • Sojasauce
    50 g
  • Vollrohrzucker (oder Rohzucker)
    ½ TL
  • Zitrone unbehandelt, 4 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält und Saft ausgepresst
    1
  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à 150-180 g)
    4
  • Schalotten halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Lauch nur weisse Teile, in Stücken
    100 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 - 30 g
  • Staudensellerie in Stücken
    100 g
  • grüne Erbsen, gefroren
    350 g
  • Wasser
    450 g
  • Salz
    2 TL
  • Brokkoliröschen
    400 g
  • Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Halbrahm nach Belieben
    50 - 100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 664 kcal / 2782 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 9.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...