Spinat-Radieschen-Salat

Spinat-Radieschen-Salat

2.7 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Jungspinat, frisch
    200 g
  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • Minze, frisch abgezupft
    6 Stängel
  • Zwiebel (ca. 50 g), halbiert
    1
  • Radieschen, rot ohne Blätter (ca. 300 g)
    1 Bund
  • Salz
    ¾ TL
  • Sauerrahm, 10 % Fettgehalt
    200 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • pflanzliches Öl
    15 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 154 kcal / 642 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...