Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Blumenkohl, in Röschen
- 450 g Wasser
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 20 g Ingwer, frisch, geschält, in dünnen Scheiben
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 10 g Öl
- 1 TL rote Currypaste
- 300 g Mandeldrink, ungesüsst
-
1
TL Gemüsebouillon
lub 1 Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) - 10 g Tomatenpüree
- ½ TL Salz
- 1 EL Mandeln, gehobelt zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 918 kJ / 221 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 9.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Crèmesuppe
50min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40 min
Gemüsecremesuppe
45min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45min
Tomatensuppe mit Quark
25min
Sellerie-Apfel-Suppe
30 Min
Orientalische Linsensuppe
30 Min
Erbsen-Minz-Suppe
30 Min
Mohnsamen-Knäckebrot Mediterran
1 Std. 15 Min
Rüeblisuppe mit Minze
35 min
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Parmesan
40 min
Kürbis-Orangen-Suppe
35 min