Blumenkohl-Curry-Suppe

Blumenkohl-Curry-Suppe

3.5 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen

Składniki

  • Blumenkohl in Röschen
    500 g
  • Wasser
    450 g
  • Kurkuma, gemahlen
    1 TL
  • Ingwer, frisch geschält, in dünnen Scheiben
    20 g
  • Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
    1
  • Öl
    10 g
  • rote Currypaste
    1 TL
  • Mandeldrink ungesüsst
    300 g
  • Gemüsebouillon Paste
    1 TL
    1 Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
  • Tomatenpüree
    10 g
  • Salz
    ½ TL
  • Mandeln, gehobelt (opcjonalnie) zum Garnieren
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 9 g
Kalorie 918 kJ / 221 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 9.5 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...