Orientalischer Pouleteintopf mit Couscous

Orientalischer Pouleteintopf mit Couscous

3.7 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Couscous, mittelfein
    350 g
  • Wasser
    800 g
  • Olivenöl
    70 g
  • feinkörniges Salz
    2 TL
  • Zwiebeln in Hälften
    200 g
  • Karotten in Stücken
    200 g
  • Ingwer (3 cm), geschält und feingeschnitten
    1 Stück
  • Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
    1
    1 EL Gemüsebouillon Paste
  • Kartoffeln in Stücken (1-2 cm)
    150 g
  • rote Peperoni in mundgerechten Stücken
    200 g
  • Aubergine in mundgerechten Stücken
    100 g
  • Aprikosen, getrocknet, entsteint in Vierteln
    100 g
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Paprika rosenscharf
    1 TL
  • Koriander, gemahlen
    1 TL
  • Pouletbrustfilets in Stücken (2 cm)
    500 g
  • Minze (opcjonalnie) nur Blätter
    4 Zweigchen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 42 g
Kalorie 2971 kJ / 710 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 15.6 g
Węglowodany 87 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...