Kürbis-Apfel-Suppe mit Pouletbrust

Kürbis-Apfel-Suppe mit Pouletbrust

4.4 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Hokkaido-Kürbis mit Schale, entkernt, in Stücken (3 cm)
    500 g
  • Butter
    20 g
  • Weisswein, trocken
    80 g
  • Wasser
    500 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
    1
    2 TL Gemüsebouillon Paste
  • Ingwer, frisch geschält, in dünnen Scheiben
    1 cm
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    4 Prisen
  • Kräutersalz
    5 Prisen
  • Kurkuma, getrocknet, gemahlen
    1 TL
  • Pouletbrustfilets in Würfeln (1 cm)
    200 g
  • Olivenöl
    1 EL
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Äpfel geachtelt, entkernt, in Scheiben (5 mm)
    200 g
  • Rahm
    100 g
  • Pfefferminzblätter, frisch
    1 EL
  • Goji-Beeren, getrocknet
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 303 kcal / 1268 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...