Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mayonnaise
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café bombée de moutarde
- 1 c. à café de vinaigre de xérès
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 1 dose de safran en poudre
-
150
g d'huile d'olive
lub 150 g d'huile de tournesol
Les langoustines
- 450 g d'eau
- 1 bouquet de thym frais
- 12 langoustines
- 1 citron jaune
- 2 c. à soupe d'herbes aromatiques fraîches, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1982 kJ / 473 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Vapeur de lotte et d'asperges à la bisque de langoustine
55 min
Flétan à la chinoise
30min
Langoustines à la vapeur de gingembre
1 godz. 15 min
Dos de cabillaud aux vapeurs de menthe et citronnelle (Demi-finale Thermostars 2017 - Zone 7)
2 godz.
Asperges sauce mousseline
1 godz.
Queue de langouste, sauce vanille
1 godz. 35 min
Moules à la sauce chorizo
1 godz.
Salade de rouget
1 godz. 30 min
La cuisson des langoustines
40min
Sauce mayonnaise
10 min
Lotte et crevettes à l'américaine
1 godz. 15 min
Moules au curry
40min