Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 3 ailes de raie
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- 15 g de poivre vert en saumure
- 3 branches de persil frais, équeutées
- 120 g de fromage frais, type Madame Loïk
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 566 kJ / 134.2 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mouclade charentaise
40min
Cuisson des bigorneaux
25 min
Saumon gravlax
60 Std. 30 Min
Sauce à l'oseille
25 min
Beurre d'estragon
10 min
Pressé de raie
14 Std.
Salade tiède d'aile de raie aux radis, girolles et noisettes
40min
Salade de raie
1h 45min
Salade de raie aux agrumes, câpres et croûtons
1 godz. 5 min
Tarama maison, toasts de concombre
3h 25 min.
Rillettes de poisson blanc
55min
Raie aux câpres
45min