Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 200 g de pois gourmands
- 40 g d'échalotes, coupées en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 100 g de fromage frais, type Madame Loïk
- 250 g de chair de crabe frais
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de jus de citron fraîchement pressé (1 citron env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 120.3 kJ / 28.9 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Asperges tièdes en salade et œuf poché
1h
Poireaux vinaigrette
35min
Petits pois, oignons, lardons et œufs mollets
35min
Poireaux en vinaigrette de betterave
35min
Artichauts marinés à l'italienne
12 Std.
Artichauts et fèves en bagna cauda
1h
Artichaut poivrade en barigoule
35min
Asperges sauce romesco
45 min
Asperges sauce mousseline
1h
Haricots, pommes de terre, betterave et chèvre
50 min
Asperges sauce à l'orange
55min
Asperges à la vinaigrette aux oeufs
40min