Asperges en sabayon, œuf mariné au soja

Asperges en sabayon, œuf mariné au soja

3.9 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 portions

Składniki

Les œufs marinés et les asperges
  • 4 jaunes d'œufs
  • 100 g de sauce de soja
  • 10 g de vinaigre de riz
  • 10 g de miel
  • 12 asperges vertes nettoyées
  • 500 g d'eau
Le sabayon
  • 4 c. à soupe de crème liquide entière très froide
  • 1 c. à soupe de jus de citron vert
  • 2 c. à soupe de vin blanc
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 jaunes d'œufs
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à soupe de moutarde
  • 16 copeaux de parmesan

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 355.5 kcal / 1472.8 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 6.3 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 2385.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...