Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken roulade
- 3 chicken breasts, butterflied (see Tips)
- 90 - 130 g olive tapenade or pesto of choice
- 6 slices ham
- 6 slices Swiss cheese, gouda or Emmental
- 1 - 2 tbsp sun-dried tomatoes, roughly chopped
- 10 - 20 fresh baby spinach leaves
- 900 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1461.4 kJ / 348 kcal
- Białko
- 42.5 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 842.7 mg
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55min
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Chinese pork with vegetables
1 Std. 20 Min
Family chicken galette
1 Std. 55 Min
Turkey buffe and herby quinoa stuffing (MEATER+®)
6 godz. 20 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45 min
Oxtail stew with butter bean mash (TM6)
4 Std.
Coconut poached chicken salad (Thermomix® Cutter, TM6)
45 min
Wendy Crombie's Shredded chicken noodle salad
40 min
Chicken and spinach enchiladas
40 min