Urządzenia i Akcesoria
Marokańskie kotleciki z indyka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
500 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na kawałki
-
30 g bułki tartej
-
1 jajko
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny
-
3 - 4 łyżeczki przypraw (np. czosnku granulowanego, mielonej kolendry, mielonego chili, kminu rzymskiego, słodkiej papryki)
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej ilość do smażenia kotlecików
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26.8 g
Kalorie
967.2 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Gulasz z udźca indyka
1 godz. 25 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Pilaw z porem i indykiem
30 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1 godz. 20 min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min