Marokańskie kotleciki z indyka

Marokańskie kotleciki z indyka

3.8 555 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na kawałki
    500 g
  • bułki tartej
    30 g
  • jajko
    1
  • skórki otartej z cytryny
    1 łyżka
  • przypraw (np. czosnku granulowanego, mielonej kolendry, mielonego chili, kminu rzymskiego, słodkiej papryki)
    3 - 4 łyżeczki
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • olej ilość do smażenia kotlecików

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 231 kcal / 967.2 kJ
Białko 26.8 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 7.5 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...