
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości, pokrojonej na kawałki
- 30 g bułki tartej
- 1 jajko
- 1 łyżka skórki otartej z cytryny
- 3 - 4 łyżeczki przypraw (np. czosnku granulowanego, mielonej kolendry, mielonego chili, kminu rzymskiego, słodkiej papryki)
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej, ilość do smażenia kotlecików
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 967.2 kJ / 231 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min
Gulasz z udźca indyka
1 godz. 25 min
Marchewkowe klopsiki z ratatouille
35 min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Pulpety z wołowiny i kiełbasy wieprzowej
45 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.