
Urządzenia i Akcesoria
Marokańskie kotleciki z indyka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na kawałki500 g
-
bułki tartej30 g
-
jajko1
-
skórki otartej z cytryny1 łyżka
-
przypraw (np. czosnku granulowanego, mielonej kolendry, mielonego chili, kminu rzymskiego, słodkiej papryki)3 - 4 łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
olej ilość do smażenia kotlecików
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
231 kcal /
967.2 kJ
Białko
26.8 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
7.5 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska