Marokańskie kotleciki z indyka
TM6 TM5

Marokańskie kotleciki z indyka

3.8 (526 ocen)

Składniki

  • 500 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości, pokrojonej na kawałki
  • 30 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny
  • 3 - 4 łyżeczki przypraw (np. czosnku granulowanego, mielonej kolendry, mielonego chili, kminu rzymskiego, słodkiej papryki)
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • olej, ilość do smażenia kotlecików

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
967.2 kJ / 231 kcal
Białko
26.8 g
Węglowodany
7.5 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy