![Grünkohl-Curry mit Garnelen Grünkohl-Curry mit Garnelen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/725D517F-3DF7-4EA8-8F6D-9DCEB409E86A/Derivates/3345c117-891e-4193-baa1-893d5f6b02d7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Grünkohl, in Stücken (2-3 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Peperoni, grün, in Stücken
- 4 Stängel Koriander, abgezupft
- 200 - 250 g Garnelen, roh, geschält
- 20 g Olivenöl
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g rote Currypaste
- 400 g Wasser
- 1 Dose Kokosmilch (400 g)
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 300 g Möhren, halbiert, in schrägen Stücken (2 cm)
- 1 Dose Kichererbsen (400 g), abgetropft
- 20 g Limettensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1248 kJ / 297 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fencheleintopf
35 min
Garnelencurry mit Topinambur
45 min
Fruchtig-scharfes Karfiol-Wirsing-Curry
50 Min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1 Std. 15 Min
Weißes Schwarzwurzel-Curry mit Hendl und Maisbrot
1 Std. 15 Min
Topinambur und Rote Bete in Ingwersud
1h 30min
Mediterraner Fencheleintopf mit Fisch
50 Min
Grünkohl-Kichererbsen-Eintopf
35 min
Linsen-Süßkartoffel-Eintopf
1 Std.
Mangold-Curry mit Hähnchenbrust
45 min
Wirsing-Kichererbsen-Eintopf
50 Min