Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 3 Knoblauchzehen
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 2 Möhren (ca. 120 g), in Stücken
- 30 g Olivenöl
- 6 Pflaumen, getrocknet, entsteint, geviertelt
- 8 getrocknete Aprikosen, entsteint, geviertelt
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- ½ TL Kardamom, gemahlen
- ¼ TL Nelkenpulver
- 1 Zimtstange
- 1200 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ - 1 TL Salz
- 250 g rote Linsen
- 1 Granatapfel
- 20 g Granatapfelsirup (siehe Tipp)
- 6 Stängel Koriander, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1178 kJ / 281 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basilikum-Apfel-Tarte
2 godz. 40 min
Kichererbsensuppe mit Rhabarber und Curry
1h 20 min
Gemüse-Gewürz-Reis
45 min
Wagyu-Eintopf mit Süßkartoffeln (Dubai)
2 godz.
Gemüse-Taboulé
1 Std. 45 Min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55 Min
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40 min
Dal
1 Std. 50 Min
Linsencurry mit Kürbis
1 Std. 15 Min
Tabouleh mit Aprikosen
35 min
Indische Linsensuppe
45 min
Ingwer-Linsensuppe mit Kokosmilch
40 min