Linsensuppe mit Aprikosen und Granatapfel

Linsensuppe mit Aprikosen und Granatapfel

4.1 159 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Möhren (ca. 120 g), in Stücken
    2
  • Olivenöl
    30 g
  • Pflaumen, getrocknet, entsteint geviertelt
    6
  • getrocknete Aprikosen, entsteint geviertelt
    8
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 TL
  • Kardamom, gemahlen
    ½ TL
  • Nelkenpulver
    ¼ TL
  • Zimtstange
    1
  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ - 1 TL
  • rote Linsen
    250 g
  • Granatapfel
    1
  • Granatapfelsirup (siehe Tipp)
    20 g
  • Koriander abgezupft
    6 Stängel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 12 g
Kalorie 1178 kJ / 281 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 13 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...