Linsen-Petersilien-Salat mit Forellenfilets

Linsen-Petersilien-Salat mit Forellenfilets

4.4 196 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    1 Bund
  • Wasser
    1500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • rote Linsen
    200 g
  • Schalotten
    3
  • Olivenöl
    30 g
  • Balsamico, hell
    20 g
  • Honig
    ½ TL
  • Zitronensaft
    20 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • rote Paprika in mundgerechten Stücken
    1
  • gelbe Paprika in mundgerechten Stücken
    1
  • Römersalat in Streifen
    1
  • Staudensellerie-Stangen in dünnen Scheiben
    2
  • Forellenfilets, frisch, ohne Haut geräuchert, in Stücken
    250 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 358 kcal / 1496 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 11.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...