Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Schalotte
- 45 g Sherryessig
-
50
g Haselnussöl
lub 50 g Walnussöl - 2 ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1500 g Wasser
- 200 g Pardina-Linsen (Garzeit 30 Min.)
- 2 Lorbeerblätter
- 1 EL Balsamico, dunkel
- 2 EL Olivenöl
- 250 g gemischter Blattsalat (z.B. Frisée, Chicorée, Feldsalat, Romana), in mundgerechten Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1411 kJ / 335 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 8.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsensalat mit Putenbrust
1h 30min
Weiße Bohnen mit Salbei
14 Std.
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45min
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1 godz.
Warmer Salat mit roten Bohnen
13h
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30 min
Feldsalat mit Linsen
2 Std. 15 Min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40min
Grünkohl-Paprika-Salat
1 Std. 15 Min
Winterlicher Quinoasalat
40min
Wirsing-Kichererbsen-Eintopf
50 min
Ribollita mit Petersilien-Zitronen-Öl
50 min