Linsen auf Blattsalat mit Linsencreme

Linsen auf Blattsalat mit Linsencreme

4.4 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe
    1
  • Schalotte
    1
  • Sherryessig
    45 g
  • Haselnussöl
    50 g
    50 g Walnussöl
  • Salz
    2 ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Wasser
    1500 g
  • Pardina-Linsen (Garzeit 30 Min.)
    200 g
  • Lorbeerblätter
    2
  • Balsamico, dunkel
    1 EL
  • Olivenöl
    2 EL
  • gemischter Blattsalat (z.B. Frisée, Chicorée, Feldsalat, Romana), in mundgerechten Stücken
    250 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 12 g
Kalorie 1411 kJ / 335 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 8.9 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...