Linsen auf Blattsalat mit Linsencreme
TM5 TM6

Linsen auf Blattsalat mit Linsencreme

4.4 (20 ocen)

Składniki

  • 1 Knoblauchzehe
  • 1 Schalotte
  • 45 g Sherryessig
  • 50 g Haselnussöl
    lub 50 g Walnussöl
  • 2 ¼ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 1500 g Wasser
  • 200 g Pardina-Linsen (Garzeit 30 Min.)
  • 2 Lorbeerblätter
  • 1 EL Balsamico, dunkel
  • 2 EL Olivenöl
  • 250 g gemischter Blattsalat (z.B. Frisée, Chicorée, Feldsalat, Romana), in mundgerechten Stücken

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1411 kJ / 335 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
8.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy