Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Rauchsalz-Mandeln
- 250 g Grünkohl, ohne Strunk
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Apfelringe, getrocknet
- 20 g Butter
- 20 g Öl
- 300 g Risottoreis (z.B. Arborio, Garzeit 15 Minuten)
- 50 g trockener Weißwein
- 750 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¾ TL Salz
- 6 Prisen Pfeffer
- ¼ TL Chiliflocken
- 200 g Chorizo, in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2985 kJ / 713 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1h 20min
Gelbe-Bete-Risotto
2h
Grünkohlrisotto
40 min.
Grünkohl-Risotto
50 min.
Möhrenquiche mit Salbei
1h 35min
Fenchel-Risotto
35min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1h 15 min.
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1h
Fencheleintopf
35min
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50 min.
Fenchel-Maroni Suppe
35min
Galettes mit Pilz-Schinken-Füllung
1h 35min