Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 1000 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, in mundgerechten Stücken
- 150 g Beluga Linsen, getrocknet
- 100 g Öl
- 60 g Kräuteressig
- 2 TL Estragonsenf
- ¼ TL Zucker
- 1 Bund Frühlingszwiebeln, in Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1591 kJ / 380 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 8.4 g
Alternatywne przepisy
Linsen-Süßkartoffel-Eintopf
1 Std.
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40min
Grünkohl-Paprika-Salat
1 Std. 15 Min
Warmer Salat mit roten Bohnen
13 Std.
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45min
Dreierlei Linsensüppchen
50min
Gemüse-Taboulé
1 godz. 45 min
Auberginen-Linsen-Pasta
45min
Schneller Kürbiseintopf mit Chorizo und Koriander-Aioli
40min
Grünkohleintopf mit Graupen und Chorizo
1 Std.
Mangold-Gnocchi-Salat
25min