Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Petersilien-Zitronen-Öl
- 50 g Parmesan, in Stücken
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 50 g Olivenöl
- 50 g Zitronensaft
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
Ribollita
- 150 g Möhren, in Stücken
- 100 g Wirsing, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Staudensellerie, in Stücken
- 20 g Butterschmalz
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ¼ TL Oregano, getrocknet
- ¼ TL Basilikum, getrocknet
- ¼ TL Fenchelsamen
- ¼ TL Chiliflocken, getrocknet
- 400 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 100 g Tomaten, gewürfelt
- 250 g Cannellini-Bohnen (Abtropfgew. 240 g), abgetropft
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1359 kJ / 325 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bulgursalat mit Fenchel und Orangen
35 Min
Caponata-Crostini
4h 40min
Dhal
40 Min
Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku)
1 Std.
Fruchtig-scharfes Karfiol-Wirsing-Curry
50 Min
Spanischer Bohnentopf
1h 10min
Linsensalat mit Räucherforelle und Granatapfel
1 Std. 50 Min
Aubergine-Parmaggiana
1h 10min
Tabouleh mit Aprikosen
35 Min
Linsotto mit Speck und Pilzen
50 Min
Gemüse-Kichererbsen-Tajine
50 Min
Linsensuppe mit Aprikosen und Granatapfel
35 Min