Gebackene Eier mit Linsen und Ziegenkäsesauce

Gebackene Eier mit Linsen und Ziegenkäsesauce

3.9 82 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Blattpetersilie abgezupft
    10 g
  • Olivenöl
    50 g
  • Schalotten
    80 g
  • Porree (nur das Weiße), in Stücken
    150 g
  • stückige Tomaten
    400 g
  • Wasser
    550 g
  • Puylinsen, getrocknet
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. EL
    1 Würfel Gemüsebrühwürfel (für je 0,5 l)
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Blattspinat, frisch
    150 g
  • Eier
    4
  • Ziegenfrischkäse
    100 g
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    70 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 496 kcal / 2076 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...