Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Blattpetersilie, abgezupft
- 50 g Olivenöl
- 80 g Schalotten
- 150 g Porree (nur das Weiße), in Stücken
- 400 g stückige Tomaten
- 550 g Wasser
- 200 g Puylinsen, getrocknet
-
1
geh. EL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühwürfel (für je 0,5 l) - 1 Prise Pfeffer
- 150 g Blattspinat, frisch
- 4 Eier
- 100 g Ziegenfrischkäse
- 70 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2076 kJ / 496 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kichererbsensuppe mit Rhabarber und Curry
1h 20min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1h 15min
Gemüseauflauf mit Quinoa-Käse-Kruste
1h 45min
Rote Bete Tikki
1h
Schneller Kürbiseintopf mit Chorizo und Koriander-Aioli
40min
Herzhafter Blumenkohl-Kuchen
1h 15min
Grünkohl-Curry mit Garnelen
45min
Rote Zwiebel-Tarte mit Feta und Feigen
1h 30min
Wirsingtarte
1h 30min
Porree-Tarte mit Blauschimmelkäse
1h 40min
Fenchel-Quinoa-Suppe
25min
Auberginen-Kokos-Erdnuss-Curry
30min