![Scallops and prawns with XO butter Scallops and prawns with XO butter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e7237cb5a861badb955bdf6dcc2667f8/Derivates/8c92fce1b333ce17e9bef85e30abdcb5cd7fe659.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prawn oil
- 500 g raw tiger prawns, large (peeled, reserving shells, heads and prawn meat)
- 3 garlic cloves
- 2 eschalots cut into halves
- 30 g tomato paste
- 200 g rice bran oil
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp ground smoked paprika
- 2 dried bay leaves
XO butter
- 3 garlic cloves
- 1 eschalot
- 20 g fresh ginger, peeled
- 2 long red chillies, trimmed
- 25 g prosciutto
- 100 g unsalted butter, softened
- 10 g sesame oil
- 1 tsp honey
- 20 g soy sauce
- 1 lime, juiced
Scallops and prawns
- 250 g water
- 4 fresh scallops, in the shell
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3530 kJ / 843.7 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 75.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1514 mg
Alternatywne przepisy
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
15 Min
Flammkuchen with dates and bacon
1h 20min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55min
Roast beef and rhubarb chutney pies
2h 15min
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25 Min
Seafood bisque
1 Std. 10 Min
Gin and juniper berry marmalade
1 Std. 30 Min
Grilled scallops with chilli jam
25 Min
Mint béarnaise
25 Min
Pork fillet with chilli and coconut relish
45 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55min
Slow cooked veal stew
2 Std. 10 Min