Wersje kompatybilne
Insalata di quinoa con fagioli e formaggio di capra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 50 g di olio di oliva
- 50 g di cipolla rossa, a metà
- 100 g di cetriolo, a pezzi
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 400 g di acqua
- 100 g di chicchi di quinoa rossa, lavata e scolata
- 230 g di fagioli cannellini in scatola, lavati e scolati (peso netto)
- 150 g di pomodorini, a metà
- 30 g di spinaci baby freschi
-
70
g di crescione
lub 70 g di songino - 100 g di formaggio di capra, a cubetti (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1587 kJ / 379 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grano saraceno, pomodori secchi e tonno
25min
Grano saraceno con pomodorini e basilico
30min
Quinoa con verdure e frittata al vapore (senza glutine)
55min
Porridge al grano saraceno
30min
Quinoa con code di gambero
30min
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1h 35min
Insalata di quinoa e tofu
55min
Insalata di quinoa con pomodori e spinaci
30min
Insalata di quinoa, zucchine e seitan in vasetto
45min
Quinoa alla caprese
30min
Tabulè di quinoa e tonno
40min
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1h 5min