Urządzenia i Akcesoria
Rye seed loaf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 28 godz. 10 min
12 portions
Składniki
Rye starter
-
filtered water480 g
-
rye flour200 g
-
Mother sourdough starter (see Tips)50 g
Bread
-
extra virgin olive oil to grease
-
mixed seeds of choice, plus extra to sprinkle30 g
-
baker's flour (see Tips)500 g
-
salt10 g
-
warm water plus extra water to spray120 g
-
ice cubes (approx. 10)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
311.9 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
971.1 kJ /
231.2 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
39.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sourdough Starter Discard Cinnamon Raisin Bread
5h 5min
Aquafaba meringue kisses
2h 30min
Rye sourdough baguettes
27h 20min
Rye sourdough starter powder
24h 10min
Coconut Yoghurt
19h 15min
Spelt bread
26h
Ricotta and polenta chips
2h 20min
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Everyday sourdough loaf
4h 20min
Rye sourdough loaf
18h 20min
Sourdough Ciabatta
9h 25min
Mother sourdough starter
108h 20min