Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rye starter
- 480 g filtered water
- 200 g rye flour
- 50 g Mother sourdough starter (see Tips)
Bread
- extra virgin olive oil, to grease
- 30 g mixed seeds of choice, plus extra to sprinkle
- 500 g baker's flour (see Tips)
- 10 g salt
- 120 g warm water, plus extra water to spray
- ice cubes (approx. 10)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 971.1 kJ / 231.2 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 311.9 mg
Alternatywne przepisy
Fruit and nut loaf
27u. 50min
Rye sourdough loaf
18h 20min
Rye sourdough starter powder
24j 10 menit
Seeded bread loaf
3h 20 min
Rye sourdough baguettes
27 Std. 20 Min
Sourdough pizza base
3 Std. 5 Min
Sourdough Bread with Olives
5h 20 min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2 godz. 55 min
Sourdough Ciabatta
9u. 25min
Buckwheat bread
2u. 5min
Mother sourdough starter
108h 20 min
Everyday sourdough loaf
4 Std. 20 Min