![Banana bread with chai crème fraîche Banana bread with chai crème fraîche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/584246a60e4b1174eb3209ffb9446593/Derivates/86fca122a76b9fa60f57743d5755f965f3f82d68.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Banana bread
- 45 g grapeseed oil, plus extra to grease
- 50 g black sesame seeds
- 50 g white sesame seeds
- 100 g dried figs
- 150 g water
- 40 g unsalted butter
- 300 g ripe bananas (approx. 3), cut into pieces, plus 1 extra banana cut into halves, to decorate
- 2 eggs
- 170 g caster sugar
- 200 g plain flour
- 2 tsp cornflour
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch sea salt
- raw cashew nuts, to sprinkle (approx. 5 tbsp)
Chai crème fraîche
- 1 tbsp coconut sugar
- 1 orange, peel only, no white pith and juice of half an orange (approx. 40 g)
- 2 tbsp chai powder (see Tips)
- 400 g crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1552.6 kJ / 371.1 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 122.1 mg
Alternatywne przepisy
Rosti canapé cups with Thermomix cutter
40 Min
Carrot kimchi
Brak ocen
Crunchy nut snaps
3 Std. 45 Min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7 Std. 30 Min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40 Min
Steamed Apricots with Cardamom Syrup
40 Min
Sumac-spiced Houmous
5 Min
Gwinganna pumpkin and seed porridge
25h 20min
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30 Min
Hazelnut banana bread
1 Std. 15 Min
Apple and whole banana loaf
1 Std. 10 Min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 Std. 10 Min