![Baked Cabbage Pierogis Baked Cabbage Pierogis](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3aca275d-8901-485d-9f64-07d2fc249765/Derivates/4b7769d5-0b74-4ff7-af4b-468abb7c698f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cold, cut into pieces
- 50 g sour cream
- 1 egg
- ¼ - ½ tsp sweet paprika (optional)
- ¼ tsp salt
Cabbage stuffing
- 500 g water
- 250 - 280 g Savoy cabbage, cut into pieces
- 80 g onion, cut into halves
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 50 g butter, cut into pieces
- ½ - ¾ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Making dumplings
- 1 tbsp sour cream, to brush
- 1 egg yolk, to brush
- plain flour, to dust
- caraway seeds, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 357.6 kJ / 85.5 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 90.1 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry and watermelon cake with Vanilla cream (Nico Moretto)
3h 10min
Apple tart (Thermomix® Cutter)
1 Std.
Ukrainian dressed herrings
1 Std.
Ukrainian chebureks
1h 35 phút
Poppy seed strudel
3 Std. 15 Min
Bulghur and lentil soup
1 Std.
Silverbeet and mushroom calzone
2 Std.
Artisan potato bread
2 godz. 5 min
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30 Min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2h 25 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min
Sweet potato quiche with prosciutto
1 Std. 15 Min