
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia łąka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
wody350 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
papryki, mieszane bez gniazd nasiennych, pokrojone w talarki, do dekoracji
-
szczypiorek, świeży
-
pomidorki koktajlowe kolorowe, do dekoracji
-
różyczki brokułu przekrojone na pół, do dekoracji
-
oliwki do dekoracji
-
czerwona cebula pokrojona w 2 mm plastry, do dekoracji
-
zioła, świeże np. bazylia, mięta, majeranek, do dekoracji
-
kwiaty, jadalne (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
310 kcal /
1299 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
64 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
457 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Brioszki prosiaczki
2 godz.
Wytrawne paluchy wiedźmy
1 godz.
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Chleb-pająk
2 godz. 55 min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 godz. 45 min
Bułeczki jeżyki
2 godz. 30 min
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
2 godz. 10 min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 godz. 50 min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Precle
1 godz.
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min