Kukurydziany biszkopt z owocami

Kukurydziany biszkopt z owocami

3.5 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków

Składniki

  • masło ilość do natłuszczenia tortownicy
  • 115 g mąki kukurydzianej Melvit
  • 70 g cukru
  • 3 jajka rozm. L
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g borówek amerykańskich
  • 100 g malin, świeżych
  • mięta, świeża tylko liście, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 49.4 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 547.2 kJ / 130.8 kcal
Tłuszcz 2.6 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 23.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...