Kukurydziany biszkopt z owocami
TM6 TM5

Kukurydziany biszkopt z owocami

3.5 (26 ocen)

Składniki

  • masło, ilość do natłuszczenia tortownicy
  • 115 g mąki kukurydzianej Melvit
  • 70 g cukru
  • 3 jajka, rozm. L
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g borówek amerykańskich
  • 100 g malin, świeżych
  • mięta, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
547.2 kJ / 130.8 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
23.8 g
Tłuszcz
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Błonnik
2.5 g
Sód
49.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy