
Urządzenia i Akcesoria
Moczka wegańska
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
kompotu owocowego (patrz wskazówka)800 - 900 g
-
pierniczków bezglutenowych, wegańskich (patrz wskazówka)300 g
-
migdałów, w płatkach plus dodatkowa ilość do dekoracji100 g
-
orzechów laskowych, blanszowanych50 g
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek50 g
-
rodzynek50 g
-
śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki50 - 70 g
-
moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki50 g
-
syropu z agawy20 - 30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 - 20 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
mleka kokosowego200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
438.2 kcal /
1828.2 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
25.5 g
Węglowodany
50.9 g
Błonnik
6.8 g