Urządzenia i Akcesoria
Moczka wegańska
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
800 - 900 g kompotu owocowego (patrz wskazówka)
-
300 g pierniczków bezglutenowych, wegańskich (patrz wskazówka)
-
100 g migdałów, w płatkach plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
50 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
50 g rodzynek
-
50 - 70 g śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
50 g moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
20 - 30 g syropu daktylowego20 - 30 g syropu z agawy
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
200 g mleka kokosowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.5 g
Kalorie
1828.2 kJ /
438.2 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Błonnik
6.8 g
Węglowodany
50.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szołder (murzin) wielkanocny
2 godz. 45 min
Rozgrzewający drink tyrolski
15 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Karob do picia - karobowe "kakao" dla alergika
1 godz. 10 min
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
14 godz. 50 min
Shake bez laktozy
40 min
Galaretka wiśniowo-bananowa
25 min
Wodzionka
25 min
Makówki (Makiełki)
35 min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min
Moczka
45 min
Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym
1 godz. 50 min