Moczka wegańska

Moczka wegańska

4.4 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 800 - 900 g kompotu owocowego (patrz wskazówka)
  • 300 g pierniczków bezglutenowych, wegańskich (patrz wskazówka)
  • 100 g migdałów, w płatkach plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 50 g orzechów laskowych, blanszowanych
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 50 g rodzynek
  • 50 - 70 g śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
  • 50 g moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
  • 20 - 30 g syropu z agawy
    20 - 30 g syropu daktylowego
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 200 g mleka kokosowego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 7.5 g
Kalorie 1828.2 kJ / 438.2 kcal
Tłuszcz 25.5 g
Błonnik 6.8 g
Węglowodany 50.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...