Moczka wegańska

Moczka wegańska

4.4 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • kompotu owocowego (patrz wskazówka)
    800 - 900 g
  • pierniczków bezglutenowych, wegańskich (patrz wskazówka)
    300 g
  • migdałów, w płatkach plus dodatkowa ilość do dekoracji
    100 g
  • orzechów laskowych, blanszowanych
    50 g
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    50 g
  • rodzynek
    50 g
  • śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
    50 - 70 g
  • moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
    50 g
  • syropu z agawy
    20 - 30 g
    20 - 30 g syropu daktylowego
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 - 20 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
  • cynamonu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • mleka kokosowego
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 438.2 kcal / 1828.2 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 50.9 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...