Urządzenia i Akcesoria
Chlebek jabłkowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
15 kawałków
Składniki
Chlebek jabłkowy
-
200 g orzechów laskowych
-
350 g jabłek, kwaśnych (np. Jonagold), obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
250 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
1 banan, dojrzały pokrojony na kawałki
-
4 jajka
-
150 g brązowego cukru
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki soli
Krem
-
50 g jabłek, suszonych, w krążkach
-
70 g cukru
-
skórka otarta z połowy pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
200 g serka śmietankowego
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
9 g
Kalorie
2287 kJ /
546 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
3.2 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JABŁKA I GRUSZKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.
Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie
1 godz. 40 min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Ciasto ananasowe
55 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Muffinki pomarańczowo-żurawinowe
40 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Red Velvet - ciasto buraczane
1 godz. 30 min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 godz. 30 min
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 godz. 25 min