Urządzenia i Akcesoria
Mieszanka do wypieku chleba proteinowego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
600 g
Składniki
-
150 g ziaren orkiszu
-
40 g nasion soi, suchych
-
30 g zarodków pszennych
-
25 g komosy ryżowej (quinoa)
-
25 g siemienia lnianego
-
25 g ziaren amarantusa
-
20 g otrębów owsianych
-
40 g ziaren słonecznika
-
20 g ziaren sezamu, białego
-
220 g mąki pszennej chlebowej
-
1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 600 g
Sód
2435.8 mg
Białko
100.5 g
Kalorie
9605.8 kJ /
2295.9 kcal
Tłuszcz
59.9 g
Błonnik
56.6 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
362.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE MĄKI
16 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb litewski na miodzie
30 godz.
Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie
16 godz. 40 min
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
14 godz. 50 min
Mieszanka do wypieku chleba kakaowego z bakaliami
10 min
Lody waniliowe z brzoskwiniami i sosem malinowym
20 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z oliwkami
5 godz. 10 min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 godz. 20 min
Chleb pszenno-żytni z kaszą gryczaną, chia i siemieniem lnianym na zakwasie
20 godz.
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy z komosą ryżową
24 godz.
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2 godz.
Jabłkowy chleb pszenno-żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min