
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ziaren orkiszu
- 40 g ziaren soi, suszonych
- 30 g zarodków pszennych
- 25 g komosy ryżowej (quinoa)
- 25 g siemienia lnianego
- 25 g ziaren amarantusa
- 20 g otrębów owsianych
- 40 g ziaren słonecznika
- 20 g ziaren sezamu, białego
- 220 g mąki pszennej chlebowej
- 1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 9672 kJ / 2310 kcal
- Białko
- 98 g
- Węglowodany
- 348 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 56.5 g
- Sód
- 1982 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
14 godz. 50 min
Mieszanka do wypieku chleba kakaowego z bakaliami
10 min
Mieszanka do wypieku chleba pomidorowo-ziołowego
10 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy z komosą ryżową
24 godz.
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 godz.
Placki z otrębów owsianych
2 godz. 40 min
Chleb pszenno-żytni z kaszą gryczaną, chia i siemieniem lnianym na zakwasie
20 godz.
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z oliwkami
5 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min