Ciasto migdałowe z jabłkami
TM6 TM5

Ciasto migdałowe z jabłkami

4.3 (28 ocen)

Składniki

  • masło, do natłuszczenia formy
  • migdały, w płatkach, do wysypania formy
  • 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
  • 3 jajka, rozm. L
  • 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 30 g mąki pszennej
  • 30 g skrobi kukurydzianej
    lub 30 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego
  • cukier puder, do oprószenia ciasta

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
568.2 kJ / 135.8 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
15.8 g
Tłuszcz
7 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Błonnik
1.6 g
Sód
37.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy